Initiatiefnemer MKBDoorgaan.nl benoemd tot Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar

20 juni 2014 - Jannie van den Berg is een van de initiatiefnemers van MKBDoorgaan.nl en het MKBDoorgaan.nlfonds Flevoland. Gisteravond werd zij uitgeroepen tot Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar in de categorie managers.

Van den Berg is al ruim tien jaar manager van het Zelfstandigenloket Flevoland. Vanuit haar ervaring bij de ondersteuning aan ondernemers constateerde zij dat er nog teveel levensvatbare bedrijven zijn die omvallen als gevolg van de crisis. Dat was voor haar reden om samen met Jacqueline Zuidweg –die in 2012 landelijk Zakenvrouw van het Jaar was- en Start Foundation de Stichting MKBDoorgaan.nl op te richten.

De verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar is een initiatief van het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen. Een onafhankelijke vakjury nomineerde Van den Berg, en riep haar donderdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Meerpaal in Dronten uit tot winnares. De motivering van de jury werd toegelicht door juryvoorzitter Margreet Horselenberg: 
“Jannie van den Berg is een ondernemend manager binnen het domein van de overheid. Met het Zelfstandigenloket geeft zij invulling aan de taken die van overheidswege zijn uitbesteed. Dit doet zij uiterst gedreven en met een scherpe focus, gericht op het belang van de ondernemer. Haar managementstijl is vernieuwend en haar ‘span of control’ is groot. Het gemak waarmee zij de verantwoordelijkheden die zij toevertrouwd heeft gekregen, draagt en de omvang van de organisatie die zij aanstuurt, waren voor de jury doorslaggevend om Jannie van den Berg te benoemen tot Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2014 in de categorie managers.”

Business