MKBDoorgaan.nl partner in Kenniscentrum bedrijfsfinanciering Almere

12 februari 2015 - Op 9 februari 2015 werd op het Ondernemersplein Almere het Kenniscentrum bedrijfsfinanciering (KCBF) geopend door Mark Pol, wethouder Economische Ontwikkeling. MKBDoorgaan.nl is een van de partners.

Het KCBF is een initiatief van de gemeente Almere en de Kamer van Koophandel, en is in het leven geroepen om de Almeerse mkb-ondernemer op weg te helpen bij hun oriëntatie op bedrijfsfinancieringsmogelijkheden. De ontwikkelingen op het gebied van bedrijfsfinanciering gaan snel. Er komen steeds meer lokale, regionale, nationale en internationale financieringsmogelijkheden voor ondernemers. Gevolg is dat het voor veel ondernemers lastiger in te schatten is welke mogelijkheid het beste bij hem of haar past. Om deze ondernemers zo goed op weg te helpen, heeft de gemeente samen met de KvK en een aantal financierende organisaties de handen ineengeslagen. Het resultaat is het KCBF: de fysieke ontmoetingsplaats op het Ondernemersplein waar Almeerse mkb-ondernemers zich kunnen laten informeren over bedrijfsfinancieringsmogelijkheden die aansluiten bij hun business case.

Samenwerkende organisaties
Organisaties die samenwerken met het KCBF zijn: Rabobank Almere, ABN AMRO, ING, Zelfstandigenloket, MKBDoorgaan.nl, Qredits, Provincie Flevoland, MKB-& Technofonds Flevoland, EDBA, en OMFL.

Het kenniscentrum bedrijfsfinanciering is online te raadplegen op ondernemersplein.almere.nl/bedrijfsfinanciering/

Business