Staatssecretaris Wiebes enthousiast over MKBDoorgaan.nl

5 maart 2015 - Woensdag 4 maart 2015 was Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes te gast in het OndernemingenCentrum Flevoland. Hij liet zich uitgebreid informeren over MKBDoorgaan.nl.

De staatssecretaris was in Flevoland op uitnodiging van Flevolandse provincie- en gemeentebestuurders van de VVD. Op hun verzoek vertelde Jannie van den Berg, mede-initiatiefnemers van MKBDoorgaan.nl, Wiebes over dit Flevolandse initiatief dat inmiddels landelijk wordt uitgerold. Als ervaringsdeskundige deed Rob Roffel van PureFood QoLp BV uit Zeewolde zijn verhaal: dankzij het advies van MKBDoorgaan.nl kan hij zijn bedrijf nu daadwerkelijk laten doorgroeien. Een succesverhaal dat hij andere ondernemers ook gunt en daarom graag met de staatssecretaris deelde.

Shop-in-shop voor ondernemers
Staatssecretaris Wiebes bleek zeer geïnteresseerd en enthousiast. De stap naar de landelijke Kamer van Koophandel en de Ondernemerspleinen ziet ook hij als een logische route om ondernemers te bereiken. Hij zegde toe zijn collega Kamp te informeren over het gat in de markt dat MKBDoorgaan.nl zichtbaar heeft gemaakt. Daarnaast ziet hij kansen voor een samenwerking met het Agentschap voor Ondernemend Nederland volgens de ’shop-in-shop’-formule. Met zo’n samenwerking kan de éénloket-gedachte voor ondernemers verder vorm krijgen.

Landelijk
Jannie van den Berg ziet het enthousiasme van de Staatssecretaris als een erkenning dat er grote behoefte is aan hulp en ondersteuning van ondernemers die worstelen met vragen rond de continuïteit van hun bedrijf, of die nu van financiële aard of anders zijn. Als onafhankelijke organisatie kan en wil MKBDoorgaan.nl daarom landelijk een rol spelen bij het behoud van ondernemerschap, en daarmee ook behoud van werkgelegenheid.

Business