Nuon start samenwerking met MKBDoorgaan.nl om ondernemers te helpen die hun rekening niet kunnen betalen

21 december 2017 - Energieleverancier Nuon is een samenwerking gestart met stichting MKBDoorgaan.nl om ondernemers bij wie de zaken tijdelijk wat minder gaan vroegtijdig hulp te kunnen bieden.

Door deze bedrijven in contact te brengen met collega-ondernemers voor bijvoorbeeld coaching of financieringsmogelijkheden zorgen we samen dat deze bedrijven er weer bovenop komen. Zodat ze straks weer een gezond bedrijf hebben en gewoon hun rekeningen kunnen betalen.

Nuon is er voor ondernemers. Ook als de zaken even wat minder gaan. Want Nuon begrijpt dat ondernemen ups en downs kent. Daarom helpt de energieleverancier ondernemers ook als betalen een keer niet gaat. Met uitstel van betaling of een regeling die weer even wat lucht geeft. Maar soms zijn deze oplossingen niet toereikend en is de ondernemer gebaat bij een ander soort hulp. Deze ondernemers wil Nuon niet in de kou laten staan. Nuon snapt echter ook dat het niet altijd even makkelijk is om hulp te vragen. Daarom is Mark Post, directeur MKB van Nuon, erg blij met de samenwerking met stichting MKBDoorgaan.nl. “In 2017 ben ik in contact gekomen met MKBDoorgaan.nl tijdens de aftrap van het programma in Noord-Holland. Ik was meteen onder de indruk van het slimme concept. Hulp bieden voordat het te laat is, voorkomt dat ondernemers onnodig kopje ondergaan. Daar hebben we allemaal baat bij. In de eerste plaats de ondernemer, maar ook Nuon omdat we niet blijven zitten met onbetaalde facturen. Daarbij vind ik het goed dat lokale ondernemers worden ingezet om te helpen, te coachen of te sparren. Voor ondernemers en door ondernemers. Dat maakt het extra krachtig”, aldus Post.

Post besprak het initiatief met Erwin Hasselt, de manager van de Ondernemersdesk. Dit is de zakelijke klantenservice van Nuon waar ondernemers terechtkomen wanneer ze bijvoorbeeld een betalingsregeling willen treffen. Erwin was meteen enthousiast. “Op onze Ondernemersdesk spreken we dagelijks vele ondernemers. Het is voor ons erg herkenbaar; klanten die wel willen betalen, maar niet kunnen. Vaak is dat tijdelijk maar soms is er meer aan de hand. Wij willen dat klanten bij ons in goede handen zijn. Daarom is het fijn dat we klanten nu echt een oplossing kunnen bieden die verder gaat dan coulant zijn met de betalingstermijn. Zo zorgen we dat klanten geholpen worden en van hun bedrijf weer een succes kunnen maken. Want daar doen we het uiteindelijk voor”, aldus Hasselt.

Ook MKBDoorgaan.nl is erg blij met de samenwerking die voor alle betrokkenen een win-win situatie oplevert. “We zijn heel blij dat Nuon de rol van vroegsignalerende partij vervult. In oktober zijn we gestart met een pilot en de eerste resultaten zijn erg positief”, vertelt Jacqueline Zuidweg, initiatiefnemer van MKBDoorgaan.nl. De stichting helpt ondernemers die in (financiële) problemen zijn gekomen of dreigen te komen, maar die wel een levensvatbaar toekomstperspectief hebben. Daarnaast helpt de stichting bedrijven die belemmeringen ervaren in de groei.

Business