Maak kennis met Joan Algra

Wie werken er allemaal bij MKBDoorgaan.nl? Wij laten u graag maandelijks kennismaken met onze teamleden en bedrijfskundigen. Deze maand stelt Joan Algra, ondernemersadviseur bij MKBDoorgaan.nl, zich voor.

Het ondernemerschap is een rode draad in mijn carrière

Mijn naam is Joan Algra, zelfstandig ondernemersadviseur en subsidioloog voor de Stichting MKBDoorgaan.nl. Opgegroeid op een boerderij heb ik na een studie Economie en Economische Geografie vele jaren gewerkt als Accountmanager bedrijven bij diverse gemeenten. Op Curaçao en bij Provincie Flevoland heb ik veel aan ondernemerschapsbevordering gedaan en andere mensen gestimuleerd en gefaciliteerd om ondernemer te worden.

Ondernemen geeft vrijheid en helpt je ontwikkelen

Anderen stimuleren om te ondernemen en hun enthousiasme heeft me overtuigd zelf ook ondernemer te worden. Sinds 2016 heb ik dezelfde uitdagingen als veel ondernemers die ik tegenkom als ondernemersadviseur. Ik leer van andermans fouten. Het ondernemerschap geeft vrijheid en helpt mij mijzelf verder te ontwikkelen.

Durf advies te vragen

Ondernemerschap gaat met vallen en opstaan. We maken als ondernemer allemaal fouten en doen soms investeringen die niet goed uitpakken. Als het dan even wat minder gaat is dat moeilijk te erkennen. Schaamte, zelfstandigheid, gedachten als dat los ik zelf wel op zijn allemaal een goede reden om geen hulp te zoeken. We kunnen als ondernemer niet overal goed in zijn. Bij ziekte ga je op een bepaald moment naar de huisarts. MKBDoorgaan.nl is de huisarts voor de ondernemer. We denken in uw belang en kennen heel veel specialisten, die uw specifieke probleem kunnen helpen oplossen. Door de blik van buitenaf kun je nieuwe inzichten in je onderneming krijgen. Dat kan zeer behulpzaam zijn om de juiste beslissingen te nemen voor zowel jezelf als voor je onderneming.

Business