Ondernemer aan het woord

In 2017 klopten Hilde en Wout van Zet.Es.Em Koeriers & Sneltransport aan bij MKBDoorgaan.nl. Wat was hun vraag? Hoe heeft MKBDoorgaan.nl ze geholpen? En natuurlijk de belangrijkste vraag: Hoe gaat het nu met de onderneming? Wij vroegen het ze.

Waarom klopten jullie aan bij MKBDoorgaan.nl?

Twintig jaar geleden begonnen mijn man en ik een koeriersbedrijf met één auto. Inmiddels hebben wij 25 auto’s. Mede door de groei van ons bedrijf werden wij met vraagstukken geconfronteerd waarop wij niet direct een antwoord hadden: Is onze bedrijfsvorm nog wel passend of kunnen wij deze beter omzetten naar een BV? Onze kinderen willen over een aantal jaren het bedrijf overnemen. Hoe pakken wij dit aan? Twee van onze vaste klanten gingen failliet. Hoe gaan we hier juridisch en in de toekomst mee om? Een vaste medewerker kwam in de ziektewet. We kregen te maken met allerlei regels en wetgevingen. Ook hier wilden wij graag advies over aangezien dit nieuw voor ons was.

Welke hulp werd jullie geboden?

Regiomanager Margo Huijerjans is bij ons op kantoor geweest en dit was voor ons echt een openbaring. Het was geweldig hoe zij ons handvatten aanreikte voor de problemen waar wij tegen aanliepen. Zij bracht ons in contact met de juiste mensen voor onze problemen en vragen voor de toekomst. Hieruit is ook een goede relatie ontstaan met Ruud van Weerden, een man die op alle fronten van het transport zijn kennis heeft en die nu nog regelmatig langs komt om te kijken hoe het gaat.

Hoe hebben jullie de dienstverlening van MKBDoorgaan.nl ervaren?

Het was voor ons de eerste keer dat wij advies bij MKBDoorgaan.nl vroegen en dat is voor ons echt een succes geweest. Informatie van het internet of bij collega's is leuk, maar erg onzeker. Margo Huijerjans weet goed aan te geven wat de juiste weg is om te bewandelen.

Hoe gaat het nu met Zet.Es.Em Koeriers & Sneltransport?

Wij zijn nu nog in de overgangsfase van V.O.F naar BV. Zoals in de hele transportbranche volgens mij, gaat het bij ons ook heel goed. Er zijn nieuwe voertuigen besteld en er zijn vier chauffeurs aangenomen. Verder is één van onze vrachtwagenchauffeurs via doorstroom een opleiding gestart naar CE. De omzet is dit jaar alweer 40% meer dan de periode in 2017. De ondersteuning van MKBDoorgaan.nl heeft ons in ieder geval geen windeieren gelegd.

Onze conclusie: 

Voor alle ondernemers in het midden en kleinbedrijf; Neem contact op met MKBDoorgaan.nl en je komt met de juiste mensen in contact om succesvol zaken te kunnen doen!