Maak kennis met Richard Buitink

Wie werken er allemaal bij MKBDoorgaan.nl? Wij laten u graag maandelijks kennismaken met onze teamleden en bedrijfskundigen. Deze maand stelt Richard Buitink, bedrijfskundige bij MKBDoorgaan.nl, zich voor.

Ieder goed plan is financierbaar

Mijn naam is Richard Buitink en ben sinds eind 2017 betrokken als bedrijfskundige bij MKBDoorgaan.nl in Oost Nederland. Vanuit mijn onderneming Grip op je Bedrijf ben ik sinds 2013 klankbord en sparringpartner voor ondernemers met financiële en financieringsvraagstukken. Dit doe ik vanuit de filosofie dat ieder goed plan financierbaar is. Verder richt ik mij op ondernemers die in financieel zwaar weer terecht zijn gekomen. Ik help deze ondernemers weer in het goede spoor te komen of help hen bij het maken van lastige keuzes. Vanuit deze achtergrond zijn mijn werkzaamheden voor MBKDoorgaan.nl een logisch gevolg. Met een gezonde portie nieuwsgierigheid ben ik oprecht geïnteresseerd in de drijfveren van ondernemers en wil ik de onderliggende vraagstukken begrijpen.

Meer inzicht in financiën is nodig

In de dagelijkse praktijk kom ik ondernemers tegen die een broertje dood hebben aan de administratie. Zij zijn niet altijd op de hoogte van het financiële reilen en zeilen van de onderneming. Vaak kan een ondernemer al veel meer inzicht krijgen door samen de belangrijkste kengetallen te bepalen. Meestal zijn dit er slechts 2 of 3. Door een goede en eenvoudige methodiek te maken die deze kengetallen in beeld houden, ontwikkelt de ondernemer snel een veel beter gevoel bij zijn financiën. Dit geeft snel inzicht en innerlijke rust bij de ondernemer omdat hij zich beter in control voelt.

Voorkomen is beter dan genezen

MKBDoorgaan.nl is voor mij een zeer goed initiatief omdat de adviseurs ervoor zorgen dat ondernemers op een laagdrempelige wijze hulp krijgen. Ondernemers die het financieel zwaar hebben, hebben de neiging in hun schulp te kruipen en hopen dat de problemen overwaaien. Tegen beter weten in. Hoe eerder ondernemers aan de bel trekken, hoe beter het is. Het aloude gezegde “voorkomen is beter dan genezen” gaat zeker ook op voor deze situaties.

Business