Maak kennis met Monika Boomgaard

Wie werken er allemaal bij MKBDoorgaan.nl? Elke maand maak je kennis met één van onze teamleden. Deze maand stelt Monika Boomgaard, bedrijfskundige bij MKBDoorgaan.nl, zich voor.

Quickwins door quickscans – ondernemers hebben snelle resultaten nodig

Bij MKBDoograan.nl heb ik de functie van bedrijfskundige. Ik help bij het maken van de best mogelijke verbinding tussen de vragen van ondernemers en praktische ondersteuning die ze nodig hebben. Ook geef ik de ondernemer een globaal inzicht in de situatie van zijn of haar bedrijf. De quickscan helpt vast te stellen waar de grootste uitdaging ligt en helpt de juiste vervolgstappen te bepalen. Praktisch advies, inclusief een professionele overdracht naar een gespecialiseerde partij in ons netwerk, is het wenselijke resultaat van mijn werk.

Passie en controle - net als vrijheid en veiligheid in de onderneming

Vanuit mijn onderneming CONDIBLE VOF ben ik een sparringpartner voor ondernemers die hun bedrijf willen opstarten of willen laten doorgroeien. We adviseren ondernemers over hun ondernemingsplannen, helpen ze strategieën te bedenken en deze naar actieplannen te vertalen. Mijn ervaring toont dat het grootste plezier van het ondernemen zit in de creatie en realisatie van je passie. Mijn passie is co-creatie, vandaar dat ik sparringpartner ben. Maar ik weet ook dat het hebben van te weinig financiële controle over het bedrijf vaak de grootste uitdaging is van ondernemers. Vanuit mijn achtergrond als financieel analist help ik graag ondernemers duidelijk inzicht te geven in hun financiële situatie.

Ondernemerschap – manier van leven voor de dapperen met wijze adviseurs

Aan de ene kant wordt ondernemershap een steeds normalere manier om geld te verdienen. Blijkbaar, positief kijkend, neemt het verlang naar onafhankelijkheid en weerstand tegen risico’s toe. Aan de andere kant veranderen de externe omstandigheden sneller dan vroeger en dat vereist flexibiliteit en voorzichtigheid. Volgens mij is ondernemerschap het constant balanceren tussen moed en voorzichtigheid. Niemand heeft beide kenmerken te allen tijde, dus de kunst is om moedig te blijven, maar jezelf te omringen met mensen die stabiliteit geven.

Moeite – wacht niet te lang alleen

Loop je tegen problemen aan of heb je ondernemersvragen? Onderneem actie en omring jezelf met de juiste mensen die je kunnen helpen. In tijden dat het moeilijk is om te “overleven”, is het ook moeilijk een positieve houding te hebben. Een goede sparringpartner is essentieel. Vraag om hulp wanneer dat nodig is. Wees niet bang, maar reken ook op het feit dat investeren in jezelf en in je bedrijf tijd en geld kost.

Business