Tweedelijnspartij Kegcoach aan het woord

Bij MKBDoorgaan.nl zijn meer dan 150 gespecialiseerde partijen aangesloten op het gebied van bedrijfsadvisering, coaching en financiering om ondernemers verder te helpen. Eén daarvan is Kegcoach.

Eigenaar Gerard Keg is business coach en helpt ondernemers bij het verstevigen van de fundamenten van hun bedrijf. Dat is van essentieel belang voor de duurzame groei van een onderneming.

Waarom is Kegcoach aangesloten bij MKBDoorgaan.nl?
Het initiatief van MKBDoorgaan.nl vind ik fantastisch. Het gaat om ondersteuning aan ondernemers die in welke vorm dan ook geen zicht meer hebben op de ooit gekozen richting en hun missie. Die kans geeft MKBDoorgaan.nl ook aan ondernemers die juist steun en vaardigheden kunnen gebruiken om doelen en ambities weer scherp te krijgen.

Elke ondernemer heeft een coach nodig die ze een zo schoon mogelijke spiegel voor kan houden.

Wat kan Kegcoach betekenen voor ondernemers die zich melden bij MKBDoorgaan.nl?
Allereerst heb ik een schat aan gereedschappen en ideeën die ik als ervaring meeneem en vrij ter beschikking staat. Ik heb ook een methode/stappenplan om het bedrijf op te bouwen met als uiteindelijk doel een winstgevend bedrijf dat kan werken zonder de eigenaar. Immers, eens zal het bedrijf overgedragen of verkocht moeten worden. De waarde van een bedrijf wordt bepaald op basis van hoe het zelfstandig omzet en winst genereert. 

Eén van de tools die ik gebruik is de ACT meting waardoor we inzicht krijgen in de natuurlijke krachten van mensen en van hun aangeleerde krachten. Het verschil tussen deze twee krachten is dat je van de één energie krijgt en van de ander, als je onder druk komt te staan, leeg loopt.

Ik coach iedereen om zijn onbewuste natuurlijke krachten te ontwikkelen ten voordele van de ondernemer en het bedrijf.

Wat is voor jou de meerwaarde van MKBDoorgaan.nl?
Het eerder genoemde aspect dat MKBDoorgaan.nl ondersteuning aanbiedt aan diegenen die het moeilijk hebben, vind ik de belangrijkste bijdrage die ze kunnen geven aan ondernemend Nederland. Voor mij betekent dit een aanwas van nieuwe cliënten die anders nooit bij mij zouden zijn gekomen.

Ze zitten in een moeilijke positie en ik ben blij dat ik hun moed om hulp te vragen kan belonen met het bieden van een nieuw perspectief.

Wat is jouw ervaring met de ondernemers die je via MKBDoorgaan.nl al hebt kunnen helpen?
Ik heb nu een cliënt waar ik veel bewondering voor heb als ik kijk naar zijn ontwikkeling. Wat zijn ACT meting aangaf is dat hij zich volledig richtte op anderen waardoor hij zelf onzichtbaar werd. Ik zag ook dat hij qua natuurlijke kracht 'zakelijkheid' in zich had waardoor het stellen van grenzen de eerste opdracht werd. Daarnaast heb ik hem gewezen op zijn talent om verbindende relaties aan te gaan en die kracht hebben we ingezet voor acquisitie. We zijn nu op een punt waar hij weer een volle aanvraag- en orderportefeuille heeft opgebouwd door zich puur te richten op zijn natuurlijke krachten.

Hij heeft het enthousiasme en de twinkeling in zijn ogen weer terug!
 

Wat zou je ondernemers met (financiële) problemen of groeiuitdagingen willen meegeven?
Er is altijd een uitweg en soms moet je die met hulp weer weten te vinden. Er zijn oplossingen waar jezelf geen weet van hebt en de financiële mensen van MKBDoorgaan.nl kunnen je de weg wijzen.

Alleen al de aandacht die je krijgt, een luisterend oor, geeft je richting omdat je zelf diep van binnen de antwoorden al weet op hoe je verder moet met je bedrijf en met jezelf.

Jouw coach moet alleen nog de antwoorden zichtbaar voor je maken en deze samen met jou in acties om zetten. Ga daarbij uit van je eigen natuurlijke krachten, want daar put je plezier en energie uit. Ik wens iedereen die twinkeling in de ogen die ik zie bij de ondernemer die ik coach!

Logo Kegcoach
Business