Maak kennis met Kim Meijer

Wie werken er allemaal bij MKBDoorgaan.nl? Elke maand maak je kennis met één van onze teamleden. Deze maand stelt Kim Meijer, bedrijfskundige bij MKBDoorgaan.nl, zich voor.

Recentelijk ben ik aangesloten als bedrijfskundige bij MKBDoorgaan.nl. Ik help ondernemers door oprecht naar hun verhaal te luisteren. Ze hebben de moed gehad om voorbij de schaamte te gaan en hulp te zoeken.

Ik probeer vooral te luisteren naar wat niet wordt gezegd

Daarna ga ik op zoek naar de echte hulpvraag en welke praktische ondersteuning daar het beste bij past. Met de feitelijke informatie die mij wordt gegeven, maak ik een analyse van de situatie van het bedrijf. De quickscan helpt mij vast te stellen waar de grootste uitdaging ligt en welke vervolgstappen daar het beste bij aansluiten. Met praktisch advies, maar met oog voor het persoonlijke aspect van de situatie, zoek ik naar het beste resultaat.

Ik ben een ondernemersdochter die zowel de mooie als de minder mooie kanten van het ondernemerschap heeft ervaren

Het gevoel van financiële onzekerheid is slopend. Niet alleen voor de ondernemer, maar voor alle omstanders. Ik koos er dus voor om in loondienst te werken bij verschillende financiële instellingen en heb me daar in de jaren gespecialiseerd als financieel krediet analist, maar ook als financiële trainer van accountmanagers. Maar de ondernemersgenen hebben toch de overhand genomen. Als financieel interventie coach voor MKB ondernemers bij Picture your Finance, analyseer ik de financiële situatie én leg ik de vinger op de gevoelige plek. Ik krijg enorm veel energie als ik een ondernemer weer energie kan geven. Mijn motto’s zijn dan ook: ‘Empower an entrepreneur, they will change the world’ en ‘Alles wat je aandacht geeft groeit’.

 Voor mij is ondernemerschap autonomie en de grootste spiegel voor je eigen ontwikkeling

Ik zie het ondernemerschap als een soort huwelijk. Je moet er keihard voor werken om het gezond en levendig te houden. Soms denk je wel eens: waar ben ik nou in vredesnaam aan begonnen. En dan is ondernemen weer het mooiste wat er bestaat.

 Wacht niet te lang met hulp vragen

Sporters worden topsporters omdat er iemand is die ze helpt als ze er doorheen zitten. Maar niet iedereen heeft een coach die dag en nacht aan de zijlijn staat en ziet wanneer er moet worden ingegrepen. Jij als ondernemer zal dit zelf moeten doen. Doe het! En doe het op tijd. Dan is de kans op succes het grootst!
 

Business