Ma Bella Cakery

Na een scheiding van haar ex-man (tevens zakenpartner) besloot Monique Nguyen alleen verder te gaan met haar bedrijf Ma Bella Cakery. De privésituatie, een verbouwing en het runnen van de zaak werd haar te veel en leidde tot problemen in de cashflow.

The company

“Wij zijn een gepassioneerd familiebedrijf en zijn begonnen in Almere vanuit huis. Het begon als een hobby, maar dit is inmiddels uitgegroeid tot een mooi horeca concept. Met het vervaardigen van (custom made) taarten, cupcakes en cakepops proberen wij speciale gelegenheden extra bijzonder én onvergetelijk te maken. Dat kan in onze winkel zijn, maar ook bijvoorbeeld thuis of op kantoor. Onze winkel is een verwenplek waar levensgenieters mooie momenten vieren met cupcakes, taartjes en high-tea. De hele dag door met huisgemaakte hapjes”, aldus Monique Nguyen.

The problem

“In het begin van 2019 gingen mijn ex-man (tevens zakenpartner) en ik uit elkaar. Ik ben toen alleen verder gegaan met Ma Bella Cakery BV. Destijds hadden wij net getekend voor de verhuizing van één van onze vestigingen naar een ander pand. De privésituatie rondom de scheiding, de hele verbouwing van de nieuwe vestiging en het managen van nog twee andere vestigingen werd mij te veel. Dit kwam voornamelijk door een gebrek aan focus op de zaken en vestigingen. Met als gevolg dat er eind 2019 problemen ontstonden in de cashflow”, legt Monique Nguyen uit.

The solution

“Ik wist dat er via de gemeente mogelijkheden waren en ben toen in contact gekomen met MKBDoorgaan.nl. Ik kreeg een afspraak met een adviseur en legde mijn situatie uit. Ik vertelde ook hoe ik de toekomst van mijn bedrijf zag en de adviseur ging met de informatie aan de slag. Ik werd verwezen naar Advocatenkantoor Okkerse & Schop. Zij hielp mij in het traject. Van daaruit werd er bekeken welke stappen we moesten nemen om te komen waar ik wilde zijn. En dat was uiteindelijk van drie vestigingen naar één goedlopende vestiging. Via Okkerse & Schop werd een accountant voorgesteld die de achterkant van ons bedrijf, de administratie bekeek en mij weer inzicht gaf in de cijfers.”

“De hulp heeft mij ontzettend geholpen. Dankzij de hulp stond ik er niet alleen voor in deze moeilijke situatie. Het geeft vertrouwen om door te gaan wetende dat er deskundigen zijn die je helpen met je probleem. De adviseur van MKBDoorgaan.nl kan je doorverwijzen naar partijen die je op weg kunnen helpen en kan met je sparren over diverse vraagstukken. Ik heb de hulp als heel prettig ervaren en er werd ook tijd genomen om naar je verhaal te luisteren en met je mee te denken. Het gaf mij ook veel rust om te weten dat je begeleiding krijgt en hiermee de kans krijgt om alle middelen te benutten om er weer bovenop te komen met je bedrijf. Dat geeft hoop en kracht om door te gaan.”

“Inmiddels zijn twee van de drie vestigingen gesloten. Dit was het initiële plan waar we naartoe wilden. Dit was ook mijn wens geweest. Ik wilde weer meer focus en grip hebben op mijn zaak en vanuit daar de zaak weer opbouwen. Doordat ik mij nu kan concentreren op één zaak heb ik weer mijn focus terug. Je kunt er weer bovenop zitten en sturen. De overgebleven zaak bloeit weer en we zijn diverse samenwerkingen aangegaan voor meer afzetmogelijkheden van onze producten. Er moet achter de schermen nog veel gebeuren om overeenstemming te bereiken met diverse schuldeisers, maar ik kijk positief naar de toekomst”, besluit Monique Nguyen.

 

Category: 
Coaching
Legal services
Eigenaresse Monique Nguyen
Business