EXPOMotion

Dat stoppen met je bedrijf ook perspectief kan bieden, ondervond Patrick van Tilburg. Door de groei en ontwikkeling van EXPOMotion liep hij vast in de hoeveelheid uitvoerende werkzaamheden. En toen kwam ook nog eens Corona.

The company

Patrick: “EXPOMotion creëert en organiseert voor eigen rekening en risico zakelijke evenementen in de Automotive sector. Van A tot Z produceren we congressen en beurzen in opdracht van sponsor en event partners. Het werven van sponsoren en partners, het samenstellen van inhoudelijke programma’s met sprekers, het faciliteren van bezoekersregistratie en de marketing en communicatie voor, tijdens en na het event.”

The problem

“Door de groei en ontwikkeling van nieuwe producties als de bestelauto Expo en Bestelauto Expo Magazine vanaf 2017 liep ik vast in de hoeveelheid uitvoerende werkzaamheden. Ik was financieel niet in de mogelijkheid om personeel aan te nemen voor backoffice werkzaamheden waaronder eventadministratie, marketing, redactie en het bijhouden van nieuwssites en nieuwsbrieven. Hierdoor zat ik als organisator te veel op de uitvoer van werkzaamheden wat ten koste ging van sales”, aldus Patrick.

The solution

“Via het Zelfstandige Loket Flevoland (ZLF) kwam ik in contact met MKBDoorgaan.nl. We namen samen de situatie door en keken naar mogelijke oplossingen. Ze verwezen mij door naar hun tweedelijnspartner Centrum voor Bedrijfsopvolging (CvB). Een partij die mij hielp bij het zoeken naar een partner die in ruil voor aandelen een gedeelte van de backoffice werkzaamheden kon overnemen.

“Deze zoektocht duurde ruim 3 jaar en leverde geen geschikte partner op. Een week voor mijn grote event op 19 maart 2020 sloeg de coronacrisis voor mij als eventbureau heel hard toe. Alles moest per direct stoppen en worden uitgesteld en dat was niet goed voor de continuïteit van de onderneming. Het resulteerde in doorlopende vaste kosten en geen inkomsten meer op de evenementen van sponsoren en bezoekers.”

“In september werd ik benaderd door een concullega uit de sector die wilde praten over een samenwerking. Dit heeft uiteindelijk de deur geopend naar een volledige overname van mijn evenementen en een vaste aanstelling als adviseur media en event bij deze uitgever. CvB had het balletje opgegooid bij die concullega. Daarmee heeft MKBDoorgaan.nl voor een doorbraak gezorgd in mijn situatie door mij door te verwijzen naar de juiste partij die mij verder kon helpen. ”

 

Category: 
Business advice
Business