Amsterbammetje

MKBDoorgaan.nl hielp ondernemer Dave Saya uit de schulden en begeleidde hem bij het herorganiseren van zijn businessplan.

Het bedrijf

Amsterbammetje is van oorsprong een cateraar, die in 2017 is overgestapt naar het opzetten van een eigen broodjeszaak in Amsterdam. Eigenaar Dave Saya maakt unieke ovenverse broodjes en vers bereide salades gevuld met vlees, kip of vis. Een royale, voordelige en smaakvolle lunch. Het geheim van Amsterbammetje is eigenlijk heel simpel; alles rijkelijk beleggen en bereiden met liefde.

Het probleem

In september 2017 begon ik met behulp van Qredits in een “winkel” op het industrieterrein in een pand in Diemen. In die periode heb ik veel geflyerd en broodjes uitgedeeld om Amsterbammetje te promoten. Helaas werd er na een paar maanden nog geen omzet gemaakt en liep ik al snel achter met de vaste lasten. Ook werd een bestelde vriezer bij Horecaworld niet geleverd vanwege hun faillissement. Maar het ergste vond ik nog dat mensen in de omgeving de indruk kregen dat het niet pluis was bij Amsterbammetje.

De oplossing

Mirjam van Duijn, adviseur van Qredits verwees mij door naar MKBDoorgaan.nl en zij bleef betrokken bij de hulp die ik kreeg. Zij gaf mij de tijd en gelegendheid om van Amsterbammetje alsnog een succes te maken. Vervolgens is een ondernemersadviseur van MKBDoorgaan.nl, George Engel, bij mij langsgekomen om een scan te maken van de situatie waarin ik verkeerde. Al snel kwam hij tot de conclusie dat de huur veel te hoog was en dat de gekozen omgeving voor Amsterbammetje niet geschikt was (mijn winkel lag middenin een bedrijfspand zonder enige uitstraling naar buiten). Zijn advies was om snel eerst terug te keren naar cateraar. George heeft mij vervolgens aangemeld bij Gemeente Amsterdam voor schuldhulpverlening, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig te zijn.

Door het doorzetten, creatief zijn en een hele goede boekhouder, ben ik zelf uit de schulden gekomen! Ik ben doorgegaan met ondernemen, maar heb mijn bedrijfsplan wel aangepast. Ik maak nu gebruik van een foodtruck en lever nog steeds broodjes aan bedrijven. Op vier vaste dagen sta ik met mijn foodtruck bij de universiteiten van Amsterdam Routerseiland (REC) Siencepark. Op de maandag heb ik een vaste plek in Amsterdam Zuidoost naast het metrostation.

De hulp van zowel Qredits, MKBDoorgaan.nl als boekhouder De Graaf en Van Steeg heb ik als zeer prettig ervaren. Ik had veel vertrouwen in de expertise en betrokkenheid van ondernemersadviseur George Engel. En het allermooist is dat ik nog steeds contact heb met George.

Category: 
Coaching
De foodtruck
Amsterbammetje
Amsterbammetje2