Recht Door Zee Case management

Recht Door Zee wilde verder groeien, dat was voor Monique Ballering-van der Laan de reden om op zoek te gaan naar een coach die het bedrijf hiermee kon helpen.

Het bedrijf

Recht Door Zee (RDZ) adviseert bedrijven op het gebied van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. De interim casemanagers (taakdelegatie) van RDZ begeleiden werkgevers en medewerkers bij het reduceren van verzuim en vergroten van inzetbaarheid. De missie van RDZ is: mensen bewegen naar toewijding.

Onder de naam “Ziekteverzuim: een cadeautje voor uw organisatie” organiseert RDZ diverse evenementen. Met als doel werkgevers anders te laten kijken naar verzuimaanpak. Waarbij zij samen met hun partners geen pleisters gaan plakken, maar met de organisatie verzuim structureel reduceren en inzetbaarheid vergroten. Hierbij kijkt RDZ verder dan wet- en regelgeving, omdat het om mensen gaat.

Het probleem

Wij hadden en hebben niet zozeer een probleem, als wel een uitdaging. In een markt waar een te kort is aan goede geregistreerde casemanagers willen wij groeien. Waar onze groei tot vorig jaar organisch verliep, stond die nu stil. Wij hadden al diverse coaches en recruiters ingezet, maar waren nu op zoek naar een coach die ons verder kon helpen bij het professionaliseren en groeien van ons bedrijf.

De oplossing

Na een gesprek met bedrijfskundigen George Engel en Monika Boomgaard van MKBDoorgaan.nl werden wij geïntroduceerd aan oud-ondernemer Hans van Waveren van Stichting Ondernemersklankbord (OKB). Wij verwachten met de begeleiding van Hans ons bedrijf de komende jaren verder te kunnen laten groeien. Hans helpt ons bedrijf te professionaliseren en laat ons daarbij groot denken. Ons doel is dan ook dat iedereen op het gebied van casemanagement als eerste aan RDZ denkt.

Tijdens een aantal sessies bij ons op kantoor heeft Hans ons aan de hand van het boek “Scaling up” meegenomen in de groeifases van een bedrijf. Op dit moment zijn wij bezig met een strategisch plan, hetgeen nog beter inzicht en richting zal geven aan onze groeidoelstellingen. 

De dienstverlening van zowel MKBDoorgaan.nl als OKB ervaar ik als zeer prettig en ik promoot dit dan ook bij collega ondernemers waar ik maar kan. Het is heel fijn om geadviseerd te worden door een voormalige ondernemer, die niet alleen de wijsheid uit boeken haalt maar alles in de praktijk heeft meegemaakt. De inzet van OKB was een eye opener. Ik dacht namelijk dat je alleen gebruik kon maken van deze dienstverlening indien je bedrijf niet winstgevend is. Gelukkig voor ons is de hulp van adviseurs ook weggelegd voor gezonde bedrijven die hulp nodig hebben om te groeien.

Met RDZ gaat het erg goed. Sinds januari jl. hebben wij vijf nieuwe klanten erbij en hebben wij drie nieuwe collega’s mogen verwelkomen. We verwachten dit jaar nog twee of drie geregistreerde casemanagers en een officemanager aan te mogen nemen. Verder hebben we de sleutel gekregen van ons nieuwe kantoorpand, waar wij met het hele team kunnen werken en waar ruimte is voor groei. Kortom, ik kan de dienstverlening van MKBDoorgaan.nl en OKB iedere ondernemer aanraden.
 

Category: 
Bedrijfsadvisering
Coaching
Logo Recht Door Zee