RSS NanoCoatings BV

Om verder te groeien en een bedrijfspand aan te kopen is geld nodig. Dat was voor RSS NanoCoatings de reden om contact op te nemen met MKBDoorgaan.nl. Wij hielpen eigenaar Rafael Schijff met financiering zodat hij deze stappen kon zetten.

Het bedrijf

RSS NanoCoatings heeft zich gespecialiseerd in het aanbrengen van vuil- en waterafstotende coatings in de levensmiddelenindustrie. “Hiermee helpen wij onze klanten om te besparen op reinigingskosten, reinigingstijd, waterverbruik en het terugdringen van voedselverspilling tijdens het productieproces. Daarnaast zijn onze coatings een goede tegenhanger voor PTFE houdende coatings, zoals Teflon”, legt eigenaar Rafael Schijff uit.

Het probleem

“Wij namen contact op met MKBDoorgaan.nl omdat wij financiering nodig hadden om verdere groei mogelijk te maken voor ons bedrijf. Ook wilden wij ons bedrijfspand aankopen”, aldus Rafael Schijff.

De oplossing

“Via MKBDoorgaan kwamen wij in contact met bedrijfsadviseur George Engel. George hielp ons bij het aankopen van ons bedrijfspand. Ook hielp hij ons bij het verkrijgen van krediet via het Zelfstandigen Loket Flevoland (ZLF)”, vertelt Rafael Schijff.

 “Wij hadden een huurkoopovereenkomst op ons bedrijfspand. Hiermee hebben wij 5 jaar lang deels op de koopsom ingelost. Wij waren in de laatste fase van het traject en kregen via onze huisbank de financiering niet rond. George Engel van MKBDoorgaan.nl heeft ons geholpen met advies en zo hebben wij het pand alsnog kunnen kopen. Hierdoor zijn wij onze inleg in het pand niet kwijtgeraakt. Met de lening hebben wij wat kleine investeringen kunnen doen om onze werkzaamheden beter te kunnen uitvoeren”, aldus Rafael Schijff.

“Helaas heeft de huidige situatie wel impact gehad. Net als veel andere bedrijven konden wij door de coronacrisis niet al onze targets halen. Maar we zien wel steeds meer interesse vanuit de markt. Bedrijven zien steeds meer de toegevoegde waarde van onze coatings. Dat maakt de samenwerking met MKBDoorgaan.nl extra waardevol en prettig”, besluit Rafael Schijff.
 

Category: 
Financiering
Business