The Read Shop Almere-Haven

MKBDoorgaan.nl hielp ondernemer Eric Herni in zijn zoektocht naar structurele financiële oplossingen voor zijn boekwinkel. Dankzij onze hulp kan Eric zich nu eindelijk volledig focussen op zijn winkel, de klanten en het assortiment.

Het bedrijf

The Read Shop Almere-Haven is een boekwinkel in het centrum van Almere-Haven. Behalve boeken en tijdschriften verkoopt The Read Shop ook kantoor- en schrijfwaren, wenskaarten en loten. Daarnaast is er in de winkel van Eric Herni een PostNL-balie, RDW-loket en sinds kort ook een ING-servicepunt te vinden.

Het probleem

Eric Herni vertelt:

Na vijf jaar begon de last van een hoge starterslening bij Rabobank als een molensteen om onze nek te voelen. Al vanaf het begin was er nauwelijks ruimte om te investeren in nieuwe producten. Wij namen de winkel over van een eigenaar die failliet was gegaan op deze locatie. De winkel was daardoor een half jaar gesloten geweest. Het blijkt dan extra moeilijk om de klanten van de winkel, die inmiddels een ander verkooppunt voor hun aankopen hadden gevonden, weer terug te winnen. Bij Rabobank was het niet mogelijk om voor financiering van een extra investering aan te kloppen, ondanks dat wij wel konden aantonen dat er veel potentie in de winkel zat. Een andere bank was geen optie zolang er nog een schuld was bij Rabobank.

De oplossing

Ik kwam in contact met Mirjam van Duijn van Qredits en via haar met ondernemersadviseur George Engel van MKBDoorgaan.nl. Samen hebben wij een plan van aanpak gemaakt om via andere wegen aan geld te komen en de lening bij Rabobank af te lossen. Er zijn veel meer mogelijkheden dan je denkt om je winkel vooruit te helpen. Daar sta je als ondernemer niet bij stil en door allerlei bomen zie je soms het bos ook niet meer. George Engel wist mij door dat donkere bos de weg te tonen naar structurele oplossingen voor mijn winkel.

Er werd zichtbaar gemaakt welke mogelijkheden er waren om mijn winkel vooruit te helpen en te laten groeien. Met veel praktijkvoorbeelden wist MKBDoorgaan.nl mij extra te motiveren om door te gaan en bij de juiste partijen aan te kloppen. Rabobank stond er ook positief tegenover, dat er gesprekken gaande waren met MKBDoorgaan.nl.

Ik werd door George Engel in contact gebracht met het Zelfstandigen Loket Flevoland (ZLF). Van het ZLF en Qredits kreeg ik een lening waarmee ik mij uiteindelijk volledig vrij kon maken van Rabobank en kon investeren in mijn winkel. Samen met mijn eigen initiatief om met ING in gesprek te gaan over een servicepunt in mijn winkel, was dit een enorme duw in mijn rug en de aanzet tot het huidige succes van mijn winkel.

Het contact met MKBDoorgaan.nl liep volledig via ondernemersadviseur George Engel. Ik heb hem leren kennen als een inspirerende man, die vooral heel erg duidelijk is in zijn communicatie. Hij maakt duidelijk dat je alles zelf moet doen, dat alles valt of staat met je eigen wil om te slagen, maar hij weet je wel steeds in de juiste richting te duwen. Alle adviezen zijn duidelijk en uiteindelijk werd MKBDoorgaan.nl de motor onder de veranderingen die mijn winkel heeft ondergaan. MKBDoorgaan.nl heeft mij in contact gebracht met partijen waar ik als ondernemer het bestaan niet van wist.

The Read Shop Almere-Haven heeft een ware metamorfose ondergaan. De schulden bij de bank zijn weg en het assortiment is nu zoals het feitelijk zes jaar geleden had moeten zijn. Ik kan mij eindelijk volledig focussen op de winkel, de klanten, het assortiment. Zowel met boeken als met tijdschriften zijn we bezig aan ons beste jaar en zitten wij ruim boven het landelijk gemiddelde. Voor mij als ondernemer is een groot deel van mijn tijd nu beschikbaar gekomen voor het ondernemen zelf in plaats van het drijvende houden van een niet al te stevig schip. Het fundament is nu gelegd voor een prachtige toekomst waar wij vol vertrouwen naar uitkijken.

 

Category: 
Financiering
Business