Hoe kom ik aan geld?

Hoe kom ik aan geld? Dat blijkt een veel gestelde vraag voor veel ondernemers, want eenvoudig is het niet. Nederland staat zelfs op plek 119 in de ranking voor toegang tot financiering van ondernemers.

Deze ranking komt uit het rapport van de Wereld Bank Doing Business. En dat terwijl 27% van de mkb’ers en 14% van de zpp’ers in 2018 een investerings- en of financieringsbehoefte hadden, blijkt uit onderzoek door Kamer van Koophandel en Hogeschool Utrecht. Financiering wordt vooral gebruikt voor bedrijfsmiddelen, werkkapitaal en de start van een onderneming. Maar hoe kom je aan geld als het zo lastig blijkt te zijn?

Financiering regelen, maar hoe?

Heb je geld nodig voor je bedrijf dan vraag je je, net als vele andere ondernemers, waarschijnlijk af ‘Hoe kom ik aan geld?’ Vaak weten ondernemers gewoonweg niet wat de mogelijkheden zijn op het gebied van financiering. Juist door die onwetendheid is het lastig om aan geld te komen. Weet je waar je terecht kunt voor financiering? Ga je naar een bank of is wellicht crowdfunding of factoring beter? Welke instanties zijn er nog meer die leningen verstrekken? Hoe doe ik een financieringsaanvraag? Welke financieringsmogelijkheden passen bij mijn bedrijf? Voor ondernemers met geldproblemen of groeiuitdagingen is het goed de antwoorden te weten op dit soort vragen.

Hoe kom ik aan geld als ondernemer?

Een financiering regelen is een belangrijke stap wanneer je met je onderneming wilt groeien. Verschillende banken verstrekken leningen, maar er zijn ook andere gespecialiseerde partijen die je kunnen helpen groeien met behulp van advies voor een passende financiering. MKBDoorgaan.nl is een onafhankelijke not-for-profit stichting die je kan helpen de juiste partij te vinden wanneer je geld nodig hebt. De stichting werkt samen met banken en andere instanties en kan de link leggen tussen jou en een geschikte financieringspartij.

Financiering regelen wil nog niet lukken

Wellicht heb je al stappen ondernomen om aan geld te komen, maar wil dat tot op heden nog niet lukken. Aanvragen worden afgewezen terwijl je zo graag jouw onderneming naar een hoger niveau wilt tillen. De vraag ‘Hoe kom ik aan geld?’ is daardoor nog steeds onbeantwoord gebleven. Wij helpen je graag! Daarvoor stellen wij onder andere een plan van aanpak op en onderzoeken we andere mogelijkheden om aan geld te komen. Benieuwd hoe wij andere ondernemers die geld nodig hadden, hielpen in hun zoektocht naar financiering voor hun bedrijf? Bekijk dan eens onze praktijkvoorbeelden.

Gratis informerend gesprek over financiering bedrijf

Ben je op zoek naar financiering voor je eigen onderneming? Heb je geld nodig om financieel gezond te kunnen ondernemen of ben je specifiek op zoek naar groeifinanciering? Dan speelt de vraag 'Hoe kom ik aan geld?' bij jou vast ook. Wij helpen je graag om financieel gezond te blijven ondernemen. Als not-for-profit stichting worden wij gesteund door verschillende provincies en gemeenten. Daarom kunnen wij onze dienstverlening kosteloos aanbieden. Ook werken we samen met banken, Kamer van Koophandel en andere gespecialiseerde instanties. Vraag nu een gesprek aan.