KVK Live Adviesdagen

Tijdens de KVK Live Adviesdagen van 23 tot en met 26 november biedt KVK vier dagen lang online advies, informatie en inspiratie. Iedere dag staat er een ander thema centraal en wordt ingehaakt op wat er nu speelt, kan en mag.

In september van dit jaar kwamen er 19.925 startende ondernemers bij, 10% meer dan in september vorig jaar. Van die starters zijn er 3175 actief in de detailhandel. Deze sector telt in september in totaal 200.026 ondernemingen. Ondanks onzekere tijden laten starters zich er niet van weerhouden een eigen bedrijf te beginnen. Ras-Amsterdammers Ghislaine van der Worp en Lars Meekel zijn onlangs gestart met ‘Gebbetje, de smaak van Amsterdam’, als tegenhanger van de Haagsche Hopjes. Charlain Sweeb geeft online danslessen en Astrid van Santen produceert sinds kort plantaardige koffiecreamer en lattes. Op 23 november staat het starten van een bedrijf centraal.

Online ondernemen
De online bestedingen blijven groeien, mede door de coronacrisis. De handel via internet groeit als kool. Staan er in het derde kwartaal van 2015 nog 35.087 bedrijven ingeschreven die handelen via internet, in 2020, in hetzelfde kwartaal, zijn dit er al 66.576, waarbij er bijna 15.000 online shops in kleding en modeartikelen. Ook onder jongeren tot en met 18 jaar is online ondernemen zeer populair. Ondernemers ontdekken de 24e de kansen van online ondernemen.

Ondernemen in zwaar weer
Op 25 november staan experts stil bij ondernemen in zwaar weer. Ondernemers kunnen de hele dag vragen stellen via chat en telefoon. Tijdens online interviews met ondernemers worden ervaringen gedeeld en wordt uitleg gegeven over de verschillende routes die bewandeld kunnen worden.

Vernieuwen
Een groot deel van ondernemers creatiever en veerkrachtiger dan ooit. Bij de pakken neerzitten hoort er niet bij en nieuwe initiatieven worden opgezet. Er wordt volop geïnnoveerd. Bijzondere initiatieven in coronatijd worden op 26 november in het zonnetje gezet met de KVK Impact Award. KVK presenteert deze dag de 100 meest innovatieve mkb-bedrijven die samen de KVK Innovatie Top 100 2020 vormen. Topondernemer Michiel Muller van Picnic vertelt over de uitdagingen en kansen die hij in coronatijd is tegengekomen.

Aanmelden: Meld je hier gratis aan

Meer informatie: KVK Live Adviesdagen

 

Business