Tweedelijnspartij Van Engel Legal aan het woord

Bij MKBDoorgaan.nl zijn meer dan 160 gespecialiseerde partijen aangesloten op het gebied van bedrijfsadvisering, coaching en financiering om ondernemers verder te helpen. Eén daarvan is Van Engel Legal.

Van Engel Legal is een advocatenkantoor opgericht door Adeny van Engel, dat volledig gespecialiseerd is in commerciële contracten, zoals franchise-, distributie- en licentieovereenkomsten. Naast advocaat is Adeny van Engel ook mediator en franchisecoach.

Waarom is Van Engel Legal aangesloten bij MKBDoorgaan.nl?

De missie van MKBDoorgaan.nl spreekt mij erg aan. Ondernemers hulp bieden op het moment dat het nog kan en de oplossing zoeken in meerdere mogelijkheden. Soms is het probleem zuiver financieel, maar heel vaak zit er meer achter het probleem. Daar proberen de adviseurs achter te komen, waarna zij zo nodig een specialist inschakelen zodat er een totaaloplossing komt voor de ondernemer. In mijn advisering ga ik ook altijd voor de totaaloplossing, en speelt er iets bij de ondernemer waar ik zelf geen verstand van heb, dan verwijs ik ze door.

Verder vind ik MKBDoorgaan.nl een laagdrempelige organisatie. Ondernemers met problemen vinden het vaak al lastig genoeg om hulp te vragen en dan is het fijn dat er een organisatie bestaat waarmee ze makkelijk contact kunnen opnemen en die ze een totaaloplossing kan bieden.

Door de aansluiting als tweedelijnspartij bij MKBDoorgaan.nl kan ik laten zien dat ik hun missie onderschrijf en dat hun missie ook de mijne is. Verder is het ook gewoon leuk om aangesloten te zijn bij een professionele organisatie met zoveel gespecialiseerde partijen. Wat mij betreft mogen er dan ook meer MKBDoorgaan.nl partnerdagen komen. Op deze dagen zie je niet alleen het aanbod van de diverse diensten, maar ontmoet je ook de mensen achter de diensten waardoor je je ook echt een onderdeel van het geheel gaat voelen. Mooi vind ik dat!

Wat kan Van Engel Legal betekenen voor ondernemers die zich melden bij MKBDoorgaan.nl?

Als specialist in franchiserecht sta ik zowel franchisenemers als franchisegevers bij in alle kwesties die samenhangen met de franchiserelatie. Dat kan dus onder andere zijn op het gebied van het huurrecht, intellectuele eigendomsrechten, het mededingingsrecht maar ook de AVG. Door voor beide partijen op te treden weet ik vaak welke belangen er spelen. Partijen hebben elkaar nodig om de formule succesvol te laten zijn. In mijn advisering kan ik daarop inspelen.

Ik kan ondernemers helpen een heldere kijk te krijgen op de problemen waar zij in de franchiserelatie tegenaan lopen. Of dit nu op het juridische of het sociaal emotionele vlak ligt, samen werken we naar het gewenste doel.

De ene keer is daar een procedure voor nodig en de andere keer kan een goed gesprek tussen de beide partijen al voldoende zijn voor wederzijds begrip. Een oplossing is dan snel in zicht. Mijn vaardigheden als mediator komen dan heel goed van pas.

Ondernemers die zich melden bij MKBDoorgaan.nl kunnen voor een gereduceerd tarief advies krijgen over alle aan franchise gerelateerde zaken. Door een gereduceerde prijs te hanteren draag ik mijn steentje bij aan de laagdrempeligheid van MKBDoorgaan.nl.

Wat is voor jou de meerwaarde van MKBDoorgaan.nl?

MKBDoorgaan.nl is voor mij als eenmansadvocatenkantoor zeer waardevol, omdat ik een team aan deskundige bedrijfskundigen en specialisten tot mijn beschikking heb waarmee ik regelmatig kan sparren. Daarnaast kan ik mijn cliënten indien nodig doorverwijzen naar andere specialisten, zodat de totaaloplossing geboden kan worden.

Wat is jouw ervaring met de ondernemers die je via MKBDoorgaan.nl al hebt kunnen helpen?

De ondernemers die ik via MKBDoorgaan.nl heb mogen helpen, hebben allen een in de kern levensvatbaar bedrijf, maar hebben nog wat hulp nodig op een aantal vlakken. Mijn hulp was tot op heden vrij juridisch, maar ook als mediator heb ik mijn diensten kunnen verlenen. Deze ondernemers zijn zeer gedreven en dankbaar voor de adviezen die ik ze geef, die ze ook meteen in de praktijk kunnen brengen.

Wat zou je ondernemers met (financiële) problemen of groeiuitdagingen willen meegeven?

Geen enkel probleem is onoplosbaar maar soms moet je de focus verleggen om de oplossing te zien. Schroom niet om hulp te vragen aan je omgeving of deskundigen.

Hulp vragen is geen teken van zwakte maar juist van kracht!

Logo Van Engel Legal
Business