Webinar ‘Samen sterk voor een schuldenzorgvrij ondernemend Nederland’

Schuldenlab, Nederlandse Vereniging van Banken en Verbond van Verzekeraars organiseren een online bijeenkomst ‘Samen sterk voor een schuldenzorgvrij ondernemend Nederland’ op donderdag 21 januari 2021 van 13.00 uur tot 14.00 uur. 

Tijdens de bijeenkomst bespreken betrokken ministeries, gemeenten, brancheorganisaties en ondernemers concrete oplossingsrichtingen met elkaar.

De Nederlandse economie wordt hard getroffen als gevolg van COVID-19. Hierdoor zal de schuldenproblematiek in Nederland toenemen, ook onder het mkb. Binnen het mkb worden vooral zelfstandigen zonder personeel (ZZP) hard geraakt. SchuldenlabNL, het Verbond van Verzekeraars en De Nederlandse Vereniging van Banken gaven Deloitte de opdracht om de impact van COVID-19 specifiek op het mkb te onderzoeken.

De belangrijkste resultaten uit het onderzoek
Een van de belangrijkste bevindingen is dat het cruciaal is om het aanbod voor ondernemers beter te stroomlijnen. De versnippering is momenteel groot en er wordt dubbel werk gedaan op verschillende plekken. Er is maatwerk nodig. De uitkomsten van dit onderzoek staan in het COVID-19 Actieplan voor het mkb in Nederland.

Oplossingen hoe ondernemers geholpen kunnen worden
Tijdens de bijeenkomst op donderdag 21 januari bespreken betrokken ministeries, gemeenten, brancheorganisaties en ondernemers concrete oplossingsrichtingen met elkaar. Dit doen zij onder leiding van Ralph van Dam van Centraal Beheer en Sadik Harchaoui van SchuldenlabNL. Je hoort hoe jouw organisatie de mkb-ondernemer kan helpen. Het doel hiervan is om:

  • effectieve methodes op te schalen om onnodige versnippering tegen te gaan;
  • ondernemers met maatwerk beter, sneller en efficiënter te helpen.

Deze bijeenkomst vindt virtueel, in de vorm van een webinar, plaats. Je kunt je via onderstaande link aanmelden. Daarna ontvang je de inloggegevens voor de bijeenkomst.

Via deze link kun je je aanmelden voor de bijeenkomst:
https://www.centraalbeheerevents.nl/Inschrijven/event/schuldenlab/refer/...