Testimonial

Jacco Vonhof

Jacco Vonhof
Voorzitter MKB-Nederland

Jacco Vonhof is voorzitter van MKB-Nederland, de grootste ondernemersorganisatie van Nederland. Gedreven, maatschappelijk betrokken, een verbinder en bovendien in staat ondernemers aan te spreken en waar nodig in beweging te krijgen. Jacco weet wat ondernemers drijft want hij is één van hen. Hij begon 25 jaar geleden als glazenwasser, een onderneming die door de jaren heen is uitgegroeid tot een middelgroot schoonmaakbedrijf (Novon) met ruim 2.000 medewerkers.

Ik ben als ondernemer in elke denkbare valkuil gestapt en in sommige zelfs vaker dan één keer. Ik zou niet zijn waar ik nu ben zonder de hulp en ondersteuning van mensen die in sommige dingen gewoon beter zijn dan ik. Het gebeurt veel ondernemers op een zeker moment: dat balanceren langs de afgrond. Dat is geen schande en failliet gaan evenmin. De kunst is wel hoe je ermee omgaat. Durf hulp te vragen!

Hans de Boer

Hans de Boer
Voorzitter VNO-NCW
Niet zozeer van het vallen, maar vooral van het daarna weer opstaan, word je een beter mens en dus ook een betere ondernemer.

Hans de Boer is voorzitter van de ondernemersvereniging VNO-NCW.

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal
Ondernemer
Net als de succesverhalen, hoort ook falen bij het ondernemerschap. Fijn dat MKBDoorgaan.nl deze ondernemers laat beseffen dat falen niet het einde is, maar juist de start van een nieuw begin.

Annemarie van Gaal is een bekende ondernemer en investeerder. Ze is bekend van een aantal televisie programma's en heeft diverse boeken geschreven.