Testimonial

Jacco Vonhof

Jacco Vonhof
Voorzitter MKB-Nederland

Jacco Vonhof is voorzitter van MKB-Nederland, de grootste ondernemersorganisatie van Nederland. Gedreven, maatschappelijk betrokken, een verbinder en bovendien in staat ondernemers aan te spreken en waar nodig in beweging te krijgen. Jacco weet wat ondernemers drijft want hij is één van hen. Hij begon 25 jaar geleden als glazenwasser, een onderneming die door de jaren heen is uitgegroeid tot een middelgroot schoonmaakbedrijf (Novon) met ruim 2.000 medewerkers.

Ik ben als ondernemer in elke denkbare valkuil gestapt en in sommige zelfs vaker dan één keer. Ik zou niet zijn waar ik nu ben zonder de hulp en ondersteuning van mensen die in sommige dingen gewoon beter zijn dan ik. Het gebeurt veel ondernemers op een zeker moment: dat balanceren langs de afgrond. Dat is geen schande en failliet gaan evenmin. De kunst is wel hoe je ermee omgaat. Durf hulp te vragen!

Hans de Boer

Hans de Boer
Oud-voorzitter VNO-NCW
Niet zozeer van het vallen, maar vooral van het daarna weer opstaan, word je een beter mens en dus ook een betere ondernemer.

Bedroefd zijn wij te hebben vernomen dat Hans de Boer is overleden. Hans heeft m.n. in de beginfase van Stg. MKBDoorgaan veel voor ons betekend. Wij en ondernemend Nederland gaan hem zeker missen.

Wij wensen de nabestaanden veel kracht en liefde.

Jannie & Jacqueline

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal
Ondernemer
Net als de succesverhalen, hoort ook falen bij het ondernemerschap. Fijn dat MKBDoorgaan.nl deze ondernemers laat beseffen dat falen niet het einde is, maar juist de start van een nieuw begin.

Annemarie van Gaal is een bekende ondernemer en investeerder. Ze is bekend van een aantal televisie programma's en heeft diverse boeken geschreven.

Jan Meerman

Jan Meerman
Directeur bij INretail

Jan Meerman en retail zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hij begon ooit als adjunct-directeur bij inkooporganisatie en werd daarna directeur en later voorzitter van Mitex (brancheorganisatie mode-, schoenen- en sportretail). In 2009, the Central Branch Association Wonen was added and the club was named INretail to match the goal of becoming the largest trade association in the non-food sector.

Arthur Tolsma

Arthur Tolsma
Coach, trainer, spreker en presentator

Op een gegeven moment kom je op de leeftijd om je kennis te delen. Arthur Tolsma (1980) doet dat wat eerder dan de meeste mensen, misschien wordt zijn verhaal daardoor zo gewaardeerd. Na zijn intensieve ervaringen met ondernemerschap, innovatie en pitchen is hij nu actief als coach, trainer, spreker en presentator.

De ups en downs die in zijn ondernemersleven in het extreme voorbij kwamen hebben hem getekend. In 2009, na het winnen van de pitchwedstrijd ‘Bij ons in de BV’ op TV (met deze pitch) zagen 300.000 kijkers hem als een succesvol ondernemer. Maar toen hij vier maanden later bijna failliet ging voelde hij zichzelf eerder een loser. Na een sanering en uiteindelijk de verkoop van zijn bedrijf is hij nu succesvol met het delen van zijn kennis en ervaring, vooral na de publicatie van zijn boek ‘Startups & Downs'.

Andries Greiner

Andries Greiner
Voormalig gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Flevoland

Andries Greiner is voormalig gedeputeerde economische zaken van de Provincie Flevoland. Daarvoor was hij als directeur van IVIO (uitgeverij/opleidingsinstituut) twintig jaar ondernemer. Van oorsprong is hij onderwijsman: leraar Nederlands aan scholen voor lager en middelbaar beroepsonderwijs.

In 1984 stapte hij over naar het bedrijfsleven. Van 1984 tot 2003 leidde hij als algemeen directeur IVIO, een uitgeverij annex opleidingsinstituut. Sinds 1984 is hij betrokken bij de redactie van de AO-reeks. Zijn hoofdberoep combineert hij steeds met diverse nevenfuncties. Zo was hij voorzitter van de Kamer van Koophandel Flevoland, van het World Trade Centre Almere en bestuurslid van de Stichting Arbeidsmarkt en Maatschappelijke Ongelijkheid (Erasmus Universiteit).

Van 2003 tot 2011 was hij voor het CDA gedeputeerde economische zaken van de provincie Flevoland. Huidige functies zijn o.a.: commissaris Ontwikkelingsmaatschappij, voorzitter Benoemingsadviescommissie VU Amsterdam, Beleidsgroep Ondernemen, Ethiek en Maatschappij (VNO-NCW Midden), Advisory Board Application Center for Renewable Resources.